a curious cook

Druivenplukkersworstjes

Deze worstjes gebakken met druiven, ui en rode wijn vormen een supersimpel maar heerlijk klassiek Italiaans gerecht. Het heet ‘salsiccie all’uva’, druivenplukkersworstjes en is een traditionele lunch voor Italiaanse druivenplukkers. De iets gekaramelliseerde saus van de rode wijn met de druiven past zó goed bij de zoutige worstjes. Met balsamicoazijn wordt de saus zelfs nog iets zoeter en stroperiger. Dit is echt zo’n Italiaans gerecht waar een paar simpele ingrediënten samen zorgen voor een feestje. Geen rode wijn in huis? Je kunt ook kiezen voor witte wijn en witte druiven. Nog meer recepten met bessen vind je in mijn boek Dosia Plukt Bessen

druavenplukkersworstjes

 

 

Druivenplukkersworstjes

Hoofdgerecht voor ± 4 personen
Bereiden ± 25 min.

1 eetl. olijfolie
4 lekkere (Italiaans gekruide) braadworstjes
3 (rode) uien, in ringen of parten
250 g blauwe of rode druiven
2 theel. venkelzaad
2 tenen knoflook, doormidden gesneden
4 eetl. rode wijn of balsamicoazijn

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de worstjes toe en bak af en toe draaiend ± 10 minuten. Doe de ui erbij en bak 5 minuten mee. Roer er de druiven, venkel en knoflook door en bak nog 5 minuten al omscheppend mee. Roer er de wijn door en bak nog een paar minuten mee of tot alles net is gekaramelliseerd. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree of grof brood.

Vegan optie:
Gebruik vegan braadworstjes en gebruik 1 eetlepel extra olijfolie.

Fotografie: Eric van Lokven Styling: Jet Krings

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *