a curious cook

Al doe je nog zo je best, een foutje kan er zo insluipen.

Op deze pagina vind je de gecorrigeerde recepten.

*In de pistache-schuimtaart op pag. 44 kun je zowel gewone botercrème als aquafaba botercrème gebruiken. In de ingrediëntenlijst ontbreken de 420 g gepelde pistachenoten, ongezouten. Die horen in de ingrediëntenlijst onder de aquafaba te staan.

*Gebruik voor de pecan-karameltaart op pag. 49 het dubbele recept voor de bodem. Als je 1 x het recept gebruikt, hoeft de oven maar 15-20 min. te bakken.

*In de citroentaart met maanzaad, lemoncurd en blauwe bessen op pag. 62 staat er wel appelmoes in de ingrediëntenlijst, maar niet in het recept. De appelmoes moet gemengd worden met het ciroensap, -rasp, de plantaardige melk, de olie en de golden syrup.

*In de ingrediëntlijst van de sandwichkoekjes op pag. 95 is 200 ml neutrale olie in de ingrediëntenlijst weggevallen.

*In het recept van de West-Friese krentenmik op pag. 105 heb je maar 1/2 tl zout nodig en is de oventemperatuur 180 °C.

*In het recept van de amandel-citroencroissants op pag. 116 staat er twee keer in de ingrediëntenlijst de rasp van 1 (biologische) citroen. Je hebt aan de rasp van 1 citroen genoeg. Die rasp kneed je samen met de aquafaba door het deeg.

*In het recept voor de brioche op pag. 124 meng je het gistmengsel met de aquafaba door het afgekoelde bloem-melkmengsel.

* Voor de geroosterde wortelwellington op pag. 139 kun je 270 g zelfgemaakt bladerdeeg (recept op pag. 169) gebruiken of 1 rol kant-en-klaar vegan bladerdeeg.