a curious cook

Ingemaakte onrijpe pruimen

 

Mijn pruimenboom steunt onder een veel te grote lading pruimen. Ik plukte heel veel onrijpe pruimpjes maar vond het zo jammer om ze weg te moeten gooien. Daarom maakte ik ze in met alleen wat zout en een rode peper. Al na een week waren ze heerlijk en nog iets knapperig. Als je nog langer laat staan worden ze iets zachter en zouter. Ik gebruikte de ingemaakte pruimpjes in een salade, in plakjes gebakken met vis en gewoon als snack. Echt een aanrader! Omdat het de eerste keer was, heb ik niet zo veel verschillende ingrediënten in de pot gestopt. Maar ik kan mij voorstellen dat deze pruimpjes ook heerlijk zijn als je nog specerijen, kruiden en misschien nog wat citroen in de pot stopt.

 

Ingemaakte onrijpe pruimen

Voor 1 flinke pot

± 750 g onrijpe kleine pruimen
1 rode peper
± 350 g zout
ook nodig: goed schoongemaakte inmaakpot inh. 1 liter

Breng water aan de kook en laat iets afkoelen. Vul de pot met pruimen en de peper en bestrooi met het zout. Vul de pot op met lauw-warm water en laat minstens 1 week pekelen voordat je gaat proeven.

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *