a curious cook

Aquafaba opkloppen

Aquafaba (het kookwater van kikkererwten) mooi luchtig opkloppen is niet zo moeilijk, maar je moet een paar dingen weten voordat je aan de slag gaat. Dan weet je zeker dat je een mooi luchtig maar toch stevig resultaat krijgt. Ik gebruik aquafabaschuim in heel veel recepten in mijn boek Dosia Bakt Vegan.

Please follow and like us:


3 gedachten over “Aquafaba opkloppen”

 • Ik reageer sterk op kikkererwten en de meeste bonen vanwege de FODMAPs die er in zitten. In de gewone bakrecepten uit jouw boek zie ik aquafaba idd terugkomen. Kan ik het ook weglaten? Vervangen door iets anders of wat meer van een ander ingredient toevoegen en meer vocht?

  • Ha Kerstin,
   Lastig, die reactie op bonen als je vegan eet! Je kunt vaak aquafaba vervangen door iets anders. Het hangt een beetje af wat de functie is. Om te binden kun je ook vaak appelmoes, chiazaad of lijnzaad gebruiken. Ook zijden tofu kan in sommige recepten een alternatief zijn.Als je in de hoofdstukken voorin kijkt, kun je kijken hoe je dat gebruikt.
   Ik zie de laatste tijd dat er ook aardappeleiwit wordt gebruikt. Dit bindt en kun je ook opkloppen tot schuim! Ik heb er zelf nog niet mee gewerkt, dus daar zou je dan even op zoek naar moeten gaan. Maar je kunt mij ook altijd mailen om te vragen naar een vervanging voor een bepaald recept.
   groetjes,
   Dosia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *