a curious cook

Mexicaanse tomatillo salsa verde

tomatillo salsa verdetomatillo tomatillo salsa verde mexicaanse tomatillo salsa verdeMijn laatste oogst uit de stads-tuinkas, kleine groene tomatillos, gaan in de hakmolen om een frisse Mexicaanse tomatillo salsa verde te maken. Mijn zoon Noah’s idee! Straks ga ik de kas opruimen en schoonmaken. Daar houd ik dan mijn granaatappel en citrusboompjes in die minder goed tegen de kou kunnen. Altijd een iets triest moment, want het betekent echt het einde van het groeiseizoen. Maar een bakje met tortillachips om in deze lekkere fris-pittig salsa te dippen doet wonderen voor mijn humeur. Laat die winter maar komen!

___________________________________

Mexicaanse tomatillo salsa verde

dip voor ± 4 personen

400 g tomatillo’s
1 teentje knoflook
sap van 1/2 limoen
1/2 rode peper, evt. zonder zaadjes
1/2 bosje koriander
tortillachips voor erbij

Blaker de tomatillos in een droge pan op hoog vuur. Doe alle ingrediënten in de hakmolen van de staafmixer en hak klein naar smaak. Ik hou altijd wel van wat bite, dus maal het niet helemaal fijn. Breng op smaak met een snufje zout. Geef er tortillachips bij, druppel over nacho’s of geef bij fajita’s, burrito’s en andere Mexicaanse gerechten.

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *