a curious cook

Vlierbloesemhoning

vlierbloesemhoning vlierbloesemhoning

Eigenlijk durf ik dit geen recept te noemen! Het enige wat je doet is honing of agavesiroop en vllerbloesem samen in een pot doen en wachten… Maar het resultaat is zo heerlijk en aromatisch dat ik toch wil vertellen hoe je deze vlierbloesemhoning maakt. De zoete honing of siroop neemt de geur van de vlierbloesem zo ontzettend goed op en de combinatie is goddelijk!

Let erop dat je zo weinig mogelijk steeltjes in je potje krijgt. De steeltjes smaken niet lekker en zijn zelfs een beetje giftig. In mijn recept voor vlierbloesemsiroop laat je wat minder lang trekken, dus daar merk je het wat minder in, maar hoe minder steeltjes er in je potje belanden hoe beter! Ik ris de bloemetjes altijd voorzichtig van de schermen en zorg ervoor dat ik alle meeldraadjes in mijn potje krijg. De geur van vlierbloesem zit namelijk in het stuifmeel. Als je later in het jaar je potje vlierbloesemhoning openmaakt ben je meteen weer terug in de lente!

 Vlierbloesemhoning

Voor ± 300 ml

± 8 vlierbloesemschermen
300 ml neutrale honing of agavesiroop

Ris de bloemetjes van de schermen en doe ze in een afsluitbare pot.
Schenk er de honing of agavesiroop de over en sluit de pot goed af. Laat de vlierbloesem ± 1 week intrekken.
Zeef de honing en doe in een goed schoongemaakte en gesteriliseerde pot. De in honing of agavesiroop gedrenkte bloemetjes smaken heerlijk in yoghurt of havermout.
Deze honing is ± 1 jaar houdbaar.

Please follow and like us:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *